Information

En liten lägenhet i storlek, men stor stil

En liten lägenhet i storlek, men stor stil

"Tilldelade". Detta ord och en hammarslag gjorde Ben och Susanne till de nya ägarna till en 36m2 studio belägen i en byggnad som byggdes 1860 i Londons kvarter i Islington. Deras egendom bestreds bara med ett annat par eftersom husets tillstånd var ganska dåligt och eftersom det var i en skyddad byggnad fanns det många hinder som rådhuset förhöll för att reformera det. Men detta avskräckte inte Ben, studiens arkitekt Arkitektur för London, som såg i denna mini-studio många möjligheter.

För att göra det mer funktionellt flyttade de sovrummet och köket och öppnade det för resten av huset. De ville återvända glädjen från det förflutna, så de tog bort de lager som tidigare ägare hade lagt till i årtionden. De slet linoleumgolvet för att avslöja det ursprungliga virket som de slipade. De ursprungliga listerna hade så mycket färg ovanpå att deras design knappast märktes, så de tog bort den. Myndigheterna tvingade dem att replikera stilen från 1800-talet och inledde ett svårt utredningsarbete in i grannarnas hem för att hitta originalelement och replikera dem. Bland dessa element var den öppna spisen, som de tog i drift och för vilken de utformade en front i Carrara-marmor. samma material användes på köksbänkskivan för att ge kontinuitet i utrymmet och kombinerades med en annan mer blygsam, MDF, för skåpen. Alla med en budget på drygt 30 000 euro.

Denna kontinent med klassisk smink kontrasterar med dekorativa bitar, mestadels modern nordisk stil och mitten av århundradet. Bortsett från reglerna för att dekorera små utrymmen målade de väggarna och taket i sovrummet en mörkgrå eftersom "det gör det mer mysigt och på natten kan du inte förstå var rummet slutar", förklarar de.

www.architectureforlondon.com

Reklam - Fortsätt läsa under Mycket potential

Trots det dåliga tillståndet där han var, lyckades Ben och Susanne, ägarna till denna 36m2 lägenhet i London, se vilka möjligheter det hade.

Skydda ditt förflutna

Lägenheten ligger i en skyddad byggnad som byggdes 1860 och rådhuset satte många villkor vid tidpunkten för reformeringen.

Stram budget

I köket kombinerade de en bänkskiva i marmor i Carrara, som hittades till ett mycket bra pris i ett stenbrott, med MDF för skåpen.

tydligt

En modern version av den traditionella ljuskronan hänger i taket i ditt vardagsrum.

förändringar

Distributionen ändrades för att göra det mer funktionellt: sovrummet placerades i det föregående köket och vice versa, vilket öppnade detta för vardagsrummet.

I eldens värme

Eldstadens framsida måste utformas i anpassad marmor för att replikera den ursprungliga stilen.

Originallister

Formlisterna hade målats så många gånger att dess design inte märktes. De tog bort skikten och målade dem i vitt.

Steg hårt

Det ursprungliga trägolvet täcktes av linoleum. Den rivs av och slipades för att återställa glädjen från det förflutna.

Motsättningar lockar

Den klassiska golvstilen har kombinerats med aktuella designstycken.

Stram budget

De totala kostnaderna för reformen var drygt 30 000 euro.

Följ inte reglerna

Det rekommenderas vanligtvis att måla ett rum i ljusa färger för att göra det större. Ägaren till denna lägenhet gjorde det motsatta och valde en mörkgrå färg för att täcka väggar och tak och se till att gränserna för sovrummet inte riktigt vet.

enkelhet

De valde för mycket enkla möbler till sovrummet.

Penseldrag

Filtet och fåtöljen är de enda färgnoterna i sovrummet.

bad

För att undvika att sätta på en kylare och få utrymme placerade de speglar som värms upp och förhindrar dimning.

uppvärmning

För att visuellt göra badrummet större, fortsatte de att luta golvet genom väggarna.

Avslappnande bad

Som utrymme tillåtet valde de att placera ett badkar i stället för en dusch. En liten lyx

Klassiskt badkar

De köpte ett badkar i gjutjärn, men benen hade för många ornament för deras smak, så de ersatte dem med trä som målade i gult.

Familjeporträtt

Ben och Susanne, ägarna, i vardagsrummet i deras 36 kvadratmeter stora lägenhet.