Tips

En urban skatt: En vind i stadens centrum

En urban skatt: En vind i stadens centrum


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

När en dold skatt tar tid att komma fram är dess upptäckt ännu mer givande. Det var vad som hände i detta takvåning. I princip låg dess stora värde på platsen, mitt i centrum av Madrid. Men när arkitektstudion Espacio Acorde var ansvarig för reformen följde överraskningarna. den terrass Originalet hade täckts för tjugo år sedan, så att rummen som fästes till det blev tråkiga utrymmen utan naturligt ljus eller ventilation. Just nu när väggarna och taket på terrassen revs, avslöjade huset sin enorma dekorativa potential. Rummen, tidigare mörka och kvävande, blev en öppet utrymme består av vardagsrum, matsal och kök. Nu cirkulerar ljus fritt genom var och en av dessa miljöer och möjligheten att öppna fönster För att underlätta inträde av frisk luft uppmuntrar det dem.

Arkitekterna Santiago Arranz och Miguel de la Rocha beslutade att återge i detta öppna utrymme samma rytm av hål som fasaden hade. Faktum är att de använde tegel sett inuti, en nick mot materialet som vanligtvis användes mot gatan, och de höll samma öppningar som byggnaden hade, men med glaserade dörrar från vilken du går till terrassen. För att garantera energieffektivitet i ett så öppet utrymme, användes lackade aluminiumdörrar och venetianska lameller med justerbara lameller, som, när de är stängda, bibehåller optimal tätning.

En annan trevlig överraskning som gömde huset upptäcktes genom att ta bort det falska taket. Bakom honom, ett imponerande nätverk av träbjälkar vilket, utöver estetiska, höjde takhöjden avsevärt. Tillståndet med övergången som tiden har utsatts för dem tvingade balkarna att behandlas och förstärkas i vissa områden för att garantera strukturell säkerhet, men arbetet var utan tvekan värt.

Valet av nytt material var ett annat av reformens stora framsteg. Vågarna på vinden ville ha ett hus av industriell stil, och Chord Space-studien letade efter de som återspeglade en luftfabrik, men utan behov av stora utbetalningar.

KÖKMATERIAL

Golvet och basen på frukostbaren tillverkades i Viroc, ett material av trä och cement som vanligtvis används utanför. I det här fallet användes det emellertid för att höja den industriella luften i huset enligt dess loftfördelning.

Skiffer installerades på matlagningsfronten. Den svarta ytan - i linje med bänkskivan - belyser oklanderliga möbler och avgränsar visuellt köksutrymmet. Dessutom harmoniserar brädet bra med apparaterna och uttaget, alla av rostfritt stål.

Annonsering - Fortsätt läsa under återhämtad terrass

När ägarna förvärvade huset hade terrassen varit täckt i flera år. Reformen gjorde det möjligt att rädda den igen och återlämna sin ursprungliga funktion som ett trevligt utomhusområde.

Båtbädden, bord och stolar köptes på antikmarknaden DecorAcción.
Kuddar och fiberkorgar som döljer krukor är från Primark.

Tvåfärgade korgar

De är en förlängning av den trend som importeras från Norden som målar benen på stolar och bord i en annan färg, som strumpor. här
Den turkosa basen förbättrar designlinjerna.

Rustikt träbord

På terrassen var matsalen dekorerad med ett rustikt träbord målat i turkos med ålderns finish och metallstolar av industriloft. Bredvid väggen har fyrkantiga terrakottaplantor dekorativa växter.
Porslin, individuella fiber och vaser, från Los Peñotes. Den turkosa sjalen är från Zara Home.

Mönstrade papper med tropisk vegetation

Så snart du kommer in, överraska papperet med tropisk vegetation som till och med täcker entrédörren. Dess bladverk konverterar en liten hall - vars enda funktion är passagen till resten av huset - i en karaktärsingång.

Spegeln med gyllene ram framkallar solen och fåtöljen inbjuder dig att sitta och njuta av en suggestiv atmosfär.

Papper och spegel, av Marantikk. Fåtölj, från Gallerier 49. På kuddar, från Primark. Fiberkorgen är från Maisons du Monde.

Trä mobilpaneler

Arkitektstudion Espacio Acorde designade ett konstruktionselement med mobila träpaneler för att skilja dag- och nattområdena.

Lakorna, när du skjuter, gömmer eller tittar bort från arbetshyllan. Soffa och bord, av Maisons du Monde. Ovanför vaser och orange korgar, av Guáimaro. Kaktus- och metallkoppar kommer från Primark. I bokhandeln, detaljer, av Guáimaro och Primark.

Två soffor

Två soffor, vända mot varandra. Denna typ av distribution är idealisk i delade utrymmen, eftersom platser visuellt avgränsar
en miljö Här är det bara att ta en titt för att förstå att sittplatsen är utformad
för soffor och möbler som finns kvar mellan dem.

Strålade tak

Förbättra dess skönhet med element som håller varandra i olika höjder. Som denna lampa, tillverkad av ägaren med kopparlampor och dekorativa glödtrådar.

Inför soffor

Vardagsrummet var möblerat med två vända soffor och ett ljusblått bord. Området fördelades bredvid bioetanol-eldstaden installerad i väggen.

Längst ner på bilden kan du se hur panelen, när du glider åt höger, tillåter passage till sovrummen.

På chimena, aromatiska ljus, av Guáimaro. Matta av Los Peñotes.

Vardagsrum och kök

Vardagsrum och kök delar samma utrymme. Utan partitioner som delar dem in, uppnås en större känsla av djup och bredd.

Kuddar tillverkade med Gastón och Daniela tyger: de är Albuquerque-modellen med gröna ränder; Plantage av blommor; Nairobi, med geometriska och Masai-motiv, randiga. Fiberkudden är från Primark.

Skorstenen

Det är en bioetanolmodell som inte genererar avfall och därför kräver dess installation inte rökproduktion. Perfekt för städer i hemmet, det fungerar med justerbara brännare och avger vattenånga.

Frukostbar

Köket separerades från vardagsrummet med en frukostbar. Dess höjd, liknande barren, underlättar en mer lekfull användning av detta område.

Pallarna, i kopparfinish, matchar med
barns hörnände och med vinklarna som stärker bänkskivan.

Miljö designad av Mariluz Kitchens Studio. Pallar, av Leroy Merlin. Tillbehör och redskap från A Loja do Gato Preto.

Kök och soffa

Så att det inte fanns några tvivel om utrymmet som hör hemma till köket och det som motsvarar frukostbaren, designades den senare på en högre höjd än arbets- och matlagningsområdena.

Dessutom var dess kuvert gjord av trä och distribuerades i form av L; Dess korta ände, med en botten större än resten av baren, möjliggör en extra arbetsyta både i köket och i baren, när du vill förbereda cocktails eller ett mellanmål för gästerna.

Fönster i matsalen

Arkitekterna Santiago Arranz och Miguel de la Rocha installerade matsalen i det mindre rymliga området på vinden. Även om ingen dörr skiljer den från vardagsrummet eller köket, får atmosfären integritet under det sluttande taket. Dess tre fönster, ett tak och två öppna
till terrassen, badar de det i naturligt ljus och översvämmer det med glädje.

Bordslöpare

Det används vanligtvis för att byta ut duken under en måltid eller middag. Men det kan också spela en dekorativ funktion om du håller den i mitten av bordet, som basen i ett stilleben som bildas av ljusstakar, vaser ...

Integrerat huvudgavel

I sovrummet lutade sig sängen mot väggen, under en nisch som fungerar som huvudgavel och nattduksbord. Tillverkad på plats var den belagd med en mineralladdad färg som oxiderar över tid och simulerar ytan av cortenstål.

Till vänster döljer en dörr i väggen en garderob som utnyttjar lagringsutrymmet.
Täcke täcke, fibermatta och korgar, Zara Home. Mantas, av Los Peñotes och Zara Home. Kuddar: randiga, Guáimaro och geometriska, Los Peñotes. Kopparlampa, från Primark. Tillbehören på hyllan köptes kl
Till Loja do Gato Preto och Zara Home.

badrum

Badrummet integrerat i ägarnas sovrum var belagt med mikrocement. Tvättställsskåpet är utformat i samma material, med trälådor som tillför miljön en värme.

Tillbehör, från A Loja do Gato Preto. Handdukarna är från Ikea och A Loja do Gato Preto.

microcemento

Vattentätt och beständigt, detta material installeras utan fogar. Den kombineras väl med handfat, kranar och tillbehör av rena linjer. Om ditt utseende verkar något grovt, färg det med konstgjorda eller naturliga blommor.

Bostadsplan

Bostadsplan.