Kommentarer

Ett ljust och diaphanous golv

Ett ljust och diaphanous golv

Den ljusa och aktuella bilden som visar detta 180 m² hus i Barcelona kom inte ihåg det ursprungliga utseendet på golvet. När dess ägare - ett ungt par med tre barn - förvärvade det, hade huset låga tak och en fördelning baserad på flera små utrymmen.

Men båda strävade efter att bo i ett gladlynt, modernt hus som anpassades till deras familjeliv. Jordi Tejedor, från Design- och interiörarkitekturstudio Cid Delta, förstod deras behov och genomförde en totalreform: slog ner alla väggar, höjde taket och integrerade terrasserna i vardagsrummet och sovrummet. Härifrån planerade han en distribution uppdelad i två zoner separerade av distributören: i den första placerade han vardagsrummet och köket; och i den andra placerade han sovrummen och badrummen. Dessutom, valde för skjutdörrar som för barnrummet tillåter utrymmen för studier eller vila att vara oberoende när behovet förändras. Med tre barn var Jordi Tejedor medveten om att huset var tvunget att erbjuda många lagringsutrymmen.

För det i hallen gjorde han en praktisk inbyggd garderob. Belysning var en annan viktig punkt. I själva verket sträckte sig väggarna i vardagsrummet inte till taket så att naturligt ljus passerade in i hallen; Dessutom gjordes en del av väggen som skiljer korridoren från huvudbadrummet med trottoarer. Den vita färgen på väggar och tak, vinylgolvet som imiterar trä och klädseln i ljusa toner bidrar till att skapa glada atmosfärer, dekorerade med möbler av aktuella linjer och komplement till ljusa färger.

Annonsering - Fortsätt läsa under RECEIVER

I hallen valdes vita lackerade skjutdörrar, som står i kontrast till väggen täckt med sten.

SALONEN

Terrassen integrerades i vardagsrummet för att utöka vardagsrummet och dekorerades med ljusa beläggningar och möbler för att göra det ljusare. Soffa av Grassoler. Kuddar: den rektangulära gjordes med ett Sati-tyg; allt i Llanos Interiorismo. Francisco Jiménez målningar, till salu i Fann. Mattor, av Nani Marquina.

Vardagsrum

Matsalen låg i det minsta området bredvid dörren. Eftersom detta glider, användes utrymmet för att placera ett stort bord och fyra stolar. Tabell i Indien och Stilla havet. Stolar, av Andreu World. Servis, från VTV. Mattan är från Nani Marquina.

Matsal

Matsalens väggar sträckte sig inte till taket för att låta ljuset passera in i korridoren, inre och utan fönster.

KORRIDOR

Korridoren designades som ett användbart utrymme, med fronten på skåp till höger i linje med väggen och utan handtag för att integrera dem i dekorationen. I bakgrunden underlättar väggens trottoarer ljuset från sovrummet. Garderober, av Alba Rubio.

KÖK

I köket alternerades material och utrymmen för att ge dynamik till miljön. I kokzonen skyddades väggen - målad grön - från fläckar med stålfront. Dessutom ersattes höga möbler av hyllor för att inte ladda utrymmet. Leicht möbler.

HUVUDSOVEROM

Huvudrummet utökades genom att integrera terrassen. Under fönstren gjordes en anpassad möbler designad av Cid Delta. Huvudgavlan gjordes också för mått i lackerat trä; Ytan fungerar som en hylla och har en vägglampa på varje sida av sängen. Underkläder och fåtölj Serenguetti, från VTV.

DRESSING

I sovrummet placerades vägg-till-vägg skåp med skjutbara glasdörrar vid foten av sängen som, öppen, inte hindrar passagen.

BADRUM

Fronten och träbänken ökar känslan av värme i badrummet, dekorerad med sanitetsartiklar och designtillbehör som återskapar en mycket modern miljö. Handdukar på VTV.

BARNS SOVRUM

Barnrummet var dekorerat med en komposition bestående av två tågvåningssängar, en L-formad säng, skåp och lådor. Området slutfördes med ett bord och stolar för att studera eller spela. Sammansättningen av Loy de Azcue-serien. Täcken, från Ikea.

PLANO

I denna miljö kombinerades de ljusa möblerna med grön färg och röda detaljer. Elfenben 1414, Mandel 1475 och Röda Kina 1405. Hela Titanlak-samlingen från företaget Tintan.