Kommentarer

En gammal renoverad lägenhet

En gammal renoverad lägenhet

Christopher Leniarts och Miguel Colomos arkitektstudio ansvarade för projektet Renovering av detta Madrid-hus, som ligger några steg från Plaza Mayor. Det behöll den ursprungliga distributionen av 1934, inget funktionellt och mycket avdelat, men arbetet, som utförts av Workplace Solutions, förändrade dess inre, inklusive faciliteter. Naturligtvis var renoveringsarbetet betingade av stadsplaneringsbestämmelser och den höga skyddsnivån för byggnaden, klassificerad som historisk. Syftet med projektet var att eliminera facken för att uppnå öppna ytor och ge mer funktionalitet till huset.

Nu är husets centrala axel en stor gemensamt område som integrerar vardagsrum, matsal och kök. Utrymmet organiserades genom en partition med öppningar på varje sida: vardagsrummet låg bredvid fönstren och framför var matsalen och köket, som, även om de inte har fönster, njuter av vardagsrumets naturliga ljus . Väggar och tak påverkades också av reformen. den ursprungliga träpelare de bevarades men partitionerna flyttades, när det var möjligt, för att ge mer utrymme till utrymmen, som hände i hallen, köket och matsalen. Dessa pelare, liksom takbjälkarna, som upptäcktes under arbeten, har stort dekorativt värde. Medan den vita färgen på väggar och tak förbättrar träbjälkar och pelare, ger ett storskaligt trottoar med grå färg, som finns i alla rum, en visuell kontinuitet i rymden och känslan av större amplitud.

När det gäller dekorationen, ljusa och mörka färger, i klädsel och textilier växlar de i miljöerna. Möblerna, som kommer från The Rara Shop, är av aktuell design och visuellt ljus, som soffbordet och transparenta fåtöljer i vardagsrummet, eller matsalsstolar och kökspallar, alla vita och med ben rörformig. Köket, från Estudio Diseño Actual, upprätthåller husets raffinerade linjer och den vita färgen i möbler och bänkskiva.

Reklam - Fortsätt läsa under salongen

Den gråa och svarta färgen rymmer den vita dekorationen. En soffa, matta och trottoar står i kontrast till de vita väggarna. Kuddar, av Gastón och Daniela. Filtar, textur. Jord, Porcelanosa.

Exponerade balkar

Tak- och väggbalkarna har stort dekorativt värde i vardagsrummet. De upptäcktes under reformen och utgör kontrapunktet till den moderna miljön. Glasbord med magasinställ. Vardagsrum träbokstäver och matta, från The Rara Shop. Genomskinliga fåtöljer, från Kartell. Lampa, av Liberty Luz.

Anslutna miljöer

Från vardagsrummet kommer du till köket genom en vik. För att skapa ett stort huvudutrymme bestående av vardagsrum, matsal och kök, släpptes ut dörren.

Matsal

De vita matsalsmöblerna ger mer tydlighet till denna fönsterlösa miljö. Efter arbetet är matsalen ett utrymme intill vardagsrummet, som utnyttjar dess naturliga ljus. Utdragbart bord, stolar, golvlampa och hylla, från The Rara Shop. Servis av Ikea.

Utsikt över köket och hallen

Reformen baserades på att ändra distributionen för att göra den mer transparent. Träpelare och balkar markerar separationen mellan ingången, köket och matsalen. Strålkastare, ljusår.

Kök och matsal

Köket och matsalen kommunicerar med varandra och båda med vardagsrummet genom två öppningar. De vita väggarna, träet och samma trottoar ger utrymmena en visuell kontinuitet. Trottoar, Porcelanosa.

Kök med ö

En ö med diskbänk och frukostbar är nyckeln till distributionen av köket. Parallellt med ön koncentreras kokzonen, en kolonn med ugn och mikrovågsugn och det kylskåp. Möbler och projekt, från Estudio Diseño Actual. Pallar från The Rara Shop.

sovrum

Sovrummet var målad vit för att förbättra dess naturliga ljus; Täcken, i retrostil, ger den en romantisk luft. Täcken och kuddar, textur. Flexo, från Artemide, till salu på Liberty Luz.

badrum

Badrummet var täckt med stora formatbitar, som resten av huset. De har ett stenutseende, mycket naturligt, som följer den nuvarande trenden inom inredning. Beläggningar, av Porcelanosa. Tvättställsskåp, av Leroy Merlin. Sanitär, från företaget Duravit.

Husplan