Andra

En lysande reform och oklanderlig inredning

En lysande reform och oklanderlig inredning

När ska utföra en omfattande reform Det är viktigt att veta vad ägarnas behov och prioriteringar är, och ägaren till huset var mycket tydligt: ​​han ville ha en bred och bekväm gemensam vistelse. För att uppnå detta förlitade han sig på inredningsstudion hos María Santos som tillsammans med arkitekten Cristina Miguelena designade sitt nya hus. För att göra detta var det första de gjorde att tänka om den ursprungliga distributionen.

De gick från en mycket facklig lägenhet, med små rum, till en stor öppet utrymme som inkluderar vardagsrum, matsal och kök; två sovrum och tre badrum - en för varje sovrum och ett annat för gäster-. I den nya organisationen, integration av de två terrasserna inuti huset: en mot vardagsrummet, för att ha mer avslappnade miljöer, och en annan mot huvud sovrummet, där det användes som omklädningsrum.

Renoveringsarbeten användes också för att renovera installationer och beläggningar, där en enhetlighet av material och ytor valdes för att skapa en känsla av kontinuitet och visuell amplitud. Golvet valdes som plattform, och väggarna och snickeri målades i två olika gråtoner. I hallen och i vardagsrummet valde vi att ge tränet framträdande, inte bara på vissa fronter, utan också på hyllan som skiljer matsalen från korridoren som leder till rummen.

Till detta kromatisk enhetlighet möbler och textiler anslöt sig. Nordiska stilstycken kombinerades med mönster av industriell luft i samma material - trä, fiber och järn - och klädsel och tyger valdes i neutrala toner. På denna duk tillsattes tillbehör i kittel, gult och svart, som ger dynamik och ger en förförisk maskulin poäng till dekorationen.

IDEER FÖR DIVERING AV MILJÖ

den glaserade strukturer De är den bästa lösningen för att göra två utrymmen oberoende utan att tappa ljus eller visuell amplitud och inte begränsa perspektivet. Alternativen är olika: strukturer med ramar, satinglas, släta och transparenta glaspartitioner, etc.

den skjutdörrar De är en perfekt resurs för att separera två miljöer som ansluter ofta. För att inte förlora nyttigt utrymme, idealiskt, är arken inbäddade i partitionen eller i strukturer som ersätter väggen.

en halvön som en frukostbar, en låg vägg eller panelmöbler Simulering av en partition fungerar också som hinder mellan köket och vardagsrummet.

Annonsering - Fortsätt läsa nedan Varmt välkommen

Hallens vägg var täckt med träplattor som matchade golvet. Övervägande av detta material skapar en mysig atmosfär så snart du kommer in i huset. Det blir alltså den perfekta inledningen till ett golv som utan väggar som gör ingången oberoende tillkännager sin bredd tack vare en diaphanous fördelning och dess fönster.

Konsol, från Thai Natura. Ovanför, cirkulär väggspegel, av Ikea.

vas

En enkel möbel får närvaro med väl valda detaljer. I det här fallet var hallkonsolen dekorerad med en färgglad vas, ett par böcker och ett fotografi av Joaquín Crespo Candela.

Kontrastanteckningar

I utsmyckningen av rummet började det från en neutral bas, med väggar och klädsel i vita och gråa toner, till vilka röda, gula och svarta penseldrag tillsattes genom textilier och tillbehör.

Fåtöljer, av Deco Vintage. Soffbord, av Hanbel. Ullmatta, från Zara Home. Om honom
soffa, bild av Eduardo Lalanne.

Linjär distribution

Vardagsrummet utökades genom att integrera terrassen. Efter renoveringen är det ett ljust och öppet utrymme med vardagsrum och matplats. Det nya köket är delvis oberoende genom ett glashölje som möjliggör passage av naturligt ljus.

Koraller, snäckor och snäckskal

Koraller, skal och snäckskal är mycket uppskattade dekorativa element, idealiska för mitten av bordet. Du hittar reproduktioner, i många fall, hyperboliserade, av originalen.

Koppar, brons och mässing

Koppar, brons och mässing är modemetallerna. Registrera dig för denna trend med tidlösa designobjekt, till exempel taklampan Cooperav Tom Dixon Det kommer att ge ett speciellt ljus och en annan touch till dekorationen.

Terrass i loungen

Genom att integrera terrassen i vardagsrummet kan du utöka vardagsrummet. För att skapa en visuell kontinuitet, satsa på ett enhetligt golv och måla väggarna och taket i samma finish som du redan har i rummet. När det gäller kapslingen är idealet dubbelglas.

Fiberstol

Om du vill ge en modern och elegant poäng till dekorationen i ditt sovrum, byt ut den traditionella barfota stolen med en stol med fiberhus och metallkonstruktion. För att göra det mer bekvämt, placera en fluffig kudde på sätet.

Parvis

Boområdet var dekorerat med två identiska soffor ordnade i L-form. Eftersom en design med ett inte särskilt hög ryggstöd placerades en av dem under fönstret. I mitten placerades två dubbla sidobord och stängde atmosfären ett par sittplatser, också samma.

Soffor, från Ikea.

Rundt bord

För matsalen valdes ett runt bord som underlättar passagen till köket och flera stolar inspirerade av den berömda Bertoia-designen, med stålkonstruktion och svart kudde. Partitionen som skiljer denna atmosfär från hallen blev en bokhandel.

Totalt vitt

Vita stjärnor i köksdekorationen, även om för att bryta enhetligheten och ge miljön dynamik, valdes en bänkskiva med markerade vener, som sträcker sig längs arbetsfronten.

Med fjärdedelar

Skiljevägget som skilde vardagsrummet från rummet där köket nu ersätts av ett fast blad och en skjutdörr i glas, som luras av guider i taket.

Matsal matta, förvärvad i Icons Corner.

Materialens enhetlighet

En bokhylla som kombinerar vitlack och trä i samma finish som hyllan som skiljer korridoren från matsalen placerades på vardagsrumsväggen. Det senare är en rygglös design, som inte hindrar ljusets passage och ger åtkomst till hyllorna från de två områdena.

Skänk av Ikea.

Färger

Det stora sovrummet, liksom det gemensamma området, förlängdes med en terrass. I sin dekoration, med blandningen av vita, svarta och gula toner, uppnåddes en mycket maskulin urban stil.

Fotografi av YellowKorner. Nattduksbord av Hanbel. Applicera Tolomeo, från Artemide. Persienner av skärmtyp, från Prosol Estores.

Perfekt fusion

I badrumsdekorationen belyser den attraktiva kombinationen av industristilstycken, som svartmetallskydd, med brickor
Vintagehydraulik och tvättställskåpet i aktuell design, på vilket två sänkor med raka linjer stöds.

Fotografi av YellowKorner.

Dekorativt hörn

Skapa ett dekorativt hörn med en skulpturlampa, delikata blommor i höga vaser och staplade böcker. Ingenting att lämna väggen naken! Slutför det med ett konstnärligt fotografi. Lampa, av Thai Natura

Bostadsplan

Bostadsplan