Kommentarer

En vacker vind som nyligen renoverades vinden i Santander

En vacker vind som nyligen renoverades vinden i Santander

David Montero

En ung kvinna letar efter sitt första hus, har bläddrat och klickat ett tag utan att hitta något som intresserar henne. Men en dag, utan att veta väl hur, upptäck webbplatsen för Aedificare-studion. Hans Selfmade Aedificare-avsnitt, med sitt motto "Köp en lägenhet redo att leva som du vill", erövrar den. "Samma natt skickade jag redan ett e-postmeddelande till dig," berättar han. "Jag letade efter en helt ny lägenhet med en stil som jag gillade."

Och på sin webbplats såg jag färdiga hem, renoverade till detaljen av deras ÆTEAM, som de gillar att kallas, som stod ut för deras nuvarande estetik och bra design. Det som nu är hans hus, ett loft och en central vind, på 45 m2, i Santander, är ett av hans projekt. Studien berättar om husets tidigare tillstånd och reformen: ”det var ett mörkt utrymme, nästan utan naturligt ljus”.

Annonsering - Fortsätt läsa under CHIC DECORATION David Montero

Vardagsrummet är för ägaren till denna vinden din tillflykt när du återvänder hem. Med snett tak och stoppade väggar är det extra varmt utan att förlora en stil av stil. Få möbler, men med bra design och en matta i fullfärg, räcker för att detta utrymme på några meter är personligt och avfallsfiness.

Bäddsoffa, av Maisons du Monde. Kuddar, av Gancedo. Fåtölj och soffbord, från DecadesXX. Om detta, tillbehör, Zara Home och bukett, Flores Lucrecia. Sidobord av Comodé Möbler. Mattor av Javier Velarde. Inredning, från Aedificare-studion.

RUMSANSLUTNING David Montero

Efter renoveringen av lägenheten ligger matsalen nästan i mitten av den; i ett område med konstant passage mellan vardagsrummet, köket och sovrummet, åtskilda med en glaserad skiljevägg. En full framgång för deco: välj bordet med cirkulär form för att göra cirkulationen mer flytande.

Stolarna kommer från Feira da Ladra, den populära och äldsta marknaden i Lissabon. Mesa av Ikea.

EN NY ANSIKT David Montero

Den oklanderliga bilden som denna vind ser ut beror till stor del på den totala renoveringen av beläggningarna. Den markerade kontrasten av vitt och grått på väggar och tak, tillsammans med det nya klara golvet med en utsliten patina, utgör en elegant och tidlös bas för att utveckla inredningsprojektet designat för den unga kvinnan som skulle bo i huset.

Den ursprungliga pendellampan, med flera lampskärmar från andra verk utförda av Aedificare, är en design av studion, som hade samarbetet med Technical Light för sin installation. Klassiskt laminatgolv i blekt teak, Quick-Step.

Långsam rytm David Montero

Husets galleri, tidigare glömt, är idag ett återhämtat utrymme som erbjuder ägaren dessa ögonblick av avkoppling så nödvändig att koppla från allt. På helgerna, i dagsljus, är det ett utsökt hörn, som är mysigt med ett nytt gitter och rullgardin av tunn bambu.

Silla, från El Rastro de Madrid. Kläder, från Ceca till Mecka.

RENAD RUM David Montero

Den ultraklara matsalsdekorationen sprider naturligt ljus och får den att se bredare ut. Denna rivningsupplevelse bidrar också till rivningen av det ursprungliga taket - av vilket balkarna hålls - för att få höjd i detta område, och öppningen som förbinder det till galleriet och förlänger det visuella perspektivet.

På konsolen, skalle och gris, från Comodé Möbler. Platta, av Paul Fuentes. På bordet, arrangemang, av Flores Lucrecia, och tillbehör, av Doméstica Santander.

DELA UTEN BORD David Montero

Interiörstudiorna tyckte till färg för att visuellt avgränsa rumets miljöer och samtidigt introducera kontaktpunkter som ger energi till dekorationen.

Köksmöbler, från OB Kitchens, i laminerad glans, med bänkskiva i marmor. Griffin, av Franke. Azulejos, från Komplementto, i Lostal. Cactus, från Commode Furniture.

David Montero KÖK MED MEDLA METER David Montero

I dem är det nödvändigt med en balanserad fördelning mellan bänkytan - nödvändig för att laga mat - och matlagnings- och vattenområden. Kran och handfat är från Franke.

STORA IDEA David Montero

Sovrummet är separerat från vardagsrummet med ett glashölje, lättare än en traditionell partition. Detta har ett gyllene reflexglas som Aedificare påpekar, ”beroende på tid på dagen och belysning blir det en spegel som multiplicerar utrymmet nästan utan att inse det”.

Svalor, målade av Alfonso Piñeiro. I köket, köksutrustning och kryddor, av Doméstica Santander.

TILL REGLER David Montero

Glasväggen och dörrarna var utformade för att dela vindens diapaniska golv, men dess utseende introducerar ett plus av design, vilket ger rummet unik. Dessutom tillåter det naturligt ljus att strömma utan att stöta på hinder. I harmoni med virket ger flera bambusrullgardiner privatliv till sovrummet vid behov.

Vägg designad av Aedificare och tillverkad av Carpintería La Nogalera.

EGEN STIL David Montero

Två ångande gasduggardiner separerar sovområdet från omklädningsrummet och öster om badrummet. Effekten i sovrummet: de ger miljön en mer feminin luft och laddar inte utrymmet. Utan skiljeväggar, med en större öppning än någon dörr, får rummet visuellt djup och cirkulationen är flytande.

Kläderna kommer från butiken De la Ceca a la Meca.

AVSLAGANDE ATMOSFÄR David Montero

Ägaren ville för sitt sovrum en lugn dekoration, som skulle gynna vila. Därför införlivade studien miljön, där vitt är dominerande, naturliga toner och strukturer; och valde att ge maximal vikt till huvudgavelväggen. För att göra detta återhämtade han den ursprungliga tegelstenen från husets vägg och skapade ett stort rutnät av lackad tall, som fungerar som en ram för en panel av flis.

Kuddar, av Gancedo. Täcke, täcke och pläd, Zara Home.

BAD MED CHARACTER David Montero

"Efter det oklanderliga vittet i hela huset finner vi en liten kromatisk överraskning," säger de från Aedificare. De hänvisar till den rosa glasmosaiken som sveper runt detta utrymme. Däremot har en livlig röd duo - glasbricka och cirkulär spegel - en enorm visuell inverkan.

Handfat, från Regia. Grifo, från Nobili. Glasartad mosaik, av Hisbalit. Vintage-spegeln räddades av studion i ett av hans verk. Handdukar, från Zara Home.

IDEER FÖR KOPIERING: Anpassade mönster David Montero

De är lösningen för "svåra" utrymmen som de ger sin egen stil utan att minska deras användbara utrymme. Här centrerar maxi-headboard-panelen, designad av Aedificare, bäddens läge, till vilken den ger en extra dos värme. Nattduksbord, av Maisons du Monde.

JORDAR SOM UTVIDGAR David Montero

En lätt ton har den effekten, men den påverkar också lamellens riktning. På denna vind går de parallellt med fasaden så att anläggningen ser längre ut. laminerade klassisk, i blekt teak, från Quick-Step.

MEDDELANDE TILL CHEER David Montero

Välj bitar som du gillar. Att börja morgonen med en idealisk frukostuppsättning är en formel lycklig till hands. Keramik, från inhemska Santander. Arrangemang, av Flores Lucrecia.

SPECIALE TEXTILER David Montero

Animera deco med en blandning av kuddar. Hemligheten med en chic kombination är att åtminstone en är spektakulär. Som den gjorda med geometriska sammetskenor, av Gancedo.

| Hearst Infographic

"Det första som gjordes var en total rivning av skiljeväggar och tak, att få ett diaphanous utrymme och komma åt byggnaderna för att få höjd i loungen och därmed nå det totala utrymmet." Sedan dess förvandlas vinden till ett nytt hem, där varje beslut syftar till att säkerställa att cirkulationen är flytande och att ljuset inte hittar hinder, allt i syfte att visuellt utöka utrymmet.

Väggar, tak och balkar lämnas tomma, ett laminat med vit patina installeras och en glaserad partition väljs för att dela upp anläggningen i två områden: dag och natt, även om den visuella uppfattningen är att den är tydlig. Andra projektnycklar De fokuserade på att ge sin egen stil till huset, differentiera det. Aedificare syftar bland annat till det kromatiska spelet som skapats i köket; dess område är faktiskt ingången till huset, så det första intrycket borde vara positivt. "Kontrasten mellan turkosmöblerna med en rosa kakel gör att vi vill se mer." När vi fortsätter fortsätter han, "vyn riktas bara mot taket i matsalen, där de synliga balkarna har använts för att lyfta ett moln av vintage tulpaner med ett justerbart ljus, som på natten blir ett regn av tulpaner".

Redan i vardagsrummet inbjuder tre element "oss att stanna lite längre": den grågrå väggen, vindtaket och mattan, gör det till ett extremt mysigt utrymme. Användningen av trä bidrar till denna känsla av tillflyktsort, som finns i vardagsrummet-köket och i sovrummet. I den överraskar en furu-huvudgavel med sina stora dimensioner och varma effekt. Resultatet av denna reform uppfyllde drömmarna för den unga ägaren: komfort, design, ljus och funktionalitet.

Förverkligande: Cristina Rodríguez Goitia


Video: The danger of a single story. Chimamanda Ngozi Adichie (Oktober 2021).