Hjälp

Den här moderna lägenheten var tidigare mörk och avdelad

Den här moderna lägenheten var tidigare mörk och avdelad

Nuria Serrano

Ljuset reglerar i det här huset. Det är det element kring vilket dess integrerade reform och dess nya distribution har tagits upp. Lägenheten byggdes på 60-talet och övergavs mycket när den köptes av sina nuvarande ägare, ett ungt par utan barn. De älskade deras tydlighet och stora möjligheter och visualiserade snabbt hur de ville ha det. Den nya anläggningen ska vara en ljus, modern och mycket mysig låda.

För detta projekt studerade de arkitektur och inredning av La Reina Obrera, som visste hur hon skulle göra sin önskan uppfyllt: njut av ett öppet hus men med oberoende miljöer. Vägen skulle förbinda dem samtidigt som fysisk och visuell separering upprätthölls. Rehabiliteringens stora framgång beror på snickeri-lösningar.

Glasväggar. Med dem var utrymmena avgränsade, men det gick dock till ljuset för att översvämma dem. Formeln var att ersätta vissa väggar med glashöljen med syra. Denna resurs hjälper till att upprätthålla kontinuitet och ge djup, även om den är nödvändig integritet. Således skilde de vardagsrummet från köket. Och samma lösning användes i sovrummet för att integrera ett badrum i omklädningsrummet. På terrassen installerades ett glasfönster med glidande och fällbara blad i ändarna. Dessutom placerades inga persienner eller gardiner: tanken var att förlänga inredningen mot gatan utan att avbryta utsikten.

För att lindra den eventuella kylan av bristen på gardiner och närvaron av två stora glasrutor som avgränsar vardagsrummet användes träpaneler. Detta varma material klär golven, såväl som väggar och tak, eftersom en "hud" av lameller sveper runt vardagsområdet. Detta område har differentierats från matsalen, vilket ger det sin egen estetiska enhet. Dörrarna till vardagsrumets modulmöbler har samma lamellfinish och är perfekt integrerade i en originaluppsättning. Den naturliga färgen, vit och svart, sätter en bakgrund till en dekor som är en funktion av huvudsyftet: att uppnå maximal flytlighet och visuell ljushet.

TRÄHUD. En remsbeläggning omfattar sittplatsen och täcker taket och väggen framför soffan. Dessutom har ett mörkt golv valt att differentiera golvet i detta område, medan trottoaren i matsalen är gjord av ljus trä. I förgrunden kan du se bordet med porslin, köpt i Sandra Marcos. Lampa, av Superstudio. Nuria Serrano

Färgpaletten hjälper dig att skapa denna lugna och avkopplande atmosfär tack vare neutrala toner. Till dessa toner läggs uppfriskande blues och greener, reserverade för klädsel och sängkläder. Endast vissa detaljer och tillbehör - kuddar - har den varmaste (gul, beige, rosa ...). Färg användes också som ett effektivt och differentiellt verktyg i köket och i husets huvudbadrum. För det första valde vi möbler i två vita / träfärger. I badrummet har en färguppsättning av ljus / mörkare utformats med en vit beläggning för diskhon och grå i duschen. Kontrasten är magnifik.

Det finns inte en mycket markerad stil i dekorationen. Dörrar och fönsterramar med svarta profiler framkallar dock a industriell estetik vilket förstärks av urvalet av metallmöbler - matsalsstolar, kökspallar, lampor - som huset är utrustat med. Resultatet kan inte bli mer attraktivt och modernt.

Kolla in alla husets hörn:

Matsalen var orienterad mot den stora terrassen. Matsalen har installerats bredvid fönstret. Bakom vardagsrummet får köket naturlig belysning genom den genomskinliga väggen som skiljer dem.

Bordet, Metal Raw, är omgivet av två modeller av stolar: de vita är från Singular Market och de industriella, från El Corte Inglés. Matta av Zara Home. Först inramas av en Zara Home-matta. Nuria Serrano Många kuddar i SOFA. Sandra Marcos modeller pryder soffan, från El Corte Inglés, liksom ett fantastiskt foto, av Yellow Korner. Bordet, från Ikea, målades vitt. Nuria Serrano

Vissa bitar satte en speciell stämpel på dekorationen, till exempel stolens kopia Acapulco, i en kraftfull klorofyllfärg.

Stol till salu i Maisons du Monde. Nuria Serrano-relaterat innehåll Shopping: 10 modeller av Acapulco-stolar

Panygon-företaget tillverkade möblerna i detta kök, för att mäta. Kombinera skåp med två vita träytor. I stället för stora skåp valdes moduler som överlappade till taket. Resultatet är mycket dynamiskt och samtida. en flög bar och två avföringar bildar matsal dagligen.

Stolar i retrostil kommer från Amazon. Rätter och kanna från Zara Home och affisch från Hosten. Nuria Serrano

Skåpet som skiljer köket från vardagsrummet och träbaren är skräddarsytt av Panygon.

Relaterat innehåll Shopping: Pallar med 'lookfabrik' Nuria Serrano Nuria Serrano

Super avkopplande färger i sovrummet. Ljusblå och smaragdgrön fyller sovrummet med lugn. För att byta ut huvudgången dekorerades väggen med ett stort formatfotografi av Yellow Korner.

Klä sängen med Zara Home-kläder, tryckta på växtmotiv. Den rosa kudden och sammetfiltet är av Sandra Marcos, liksom lampan på nattduksbordet, den här förvärvades i Ikea. Nuria Serrano

I sovrummet har ett utrymme vid foten av sängen varit begränsat till att installera ett omklädningsrum separerat av ett hölje med samma design som köket. Den här har två fasta paneler och en fällbar.

KLÄNNING Nuria Serrano

Bad i vit och grafit. Färgerna markerar de två områdena i badrummet. Duschkabin med mörk beläggning. Skärmen skiljer den från diskhonområdet.

Badrum dekorerat med tillbehör och handdukar från Zara Home Nuria Serrano

HUSPLAN

FLAT Hearst Infographic

På den gemensamma ytan finns vardagsrums-matsal och separerade av en glasvägg, köket. Rummen får ljus genom det senare glaset och terrassen. I det privata området är sovrummen separerade från varandra med två badrum. Inte en enda centimeter slösas bort.

Förverkligande: Eva Baena