Andra

Natt och dag: En renoverad lägenhet i Barcelona

Natt och dag: En renoverad lägenhet i Barcelona

När de nya ägarna till denna lägenhet i Barcelona satte sig ner med interiörarkitekt Adela Cabré för att föreslå reformen, var de tydliga att de föredrog att göra utan rum för att få större utrymmen. Husets 120 kvadratmeter med utsikt över Montjüic och Tibidabo delades in i tre rum, två badrum, ett kök, en matsal och ett vardagsrum, alla oberoende och inte särskilt funktionella för dem, ett par utan barn. Bland önskelistan över vad de ville / behövde för sitt hem var ett sovrum med badrum och omklädningsrum badrum, ett litet sovrum för gäster och ett stort gemensamt utrymme med kök, matsal och vardagsrum.

"Tanken var att ha gott om utrymme för att helt njuta av och inte förlora bostäder i döda zoner," förklarar Cabré, som drog det nya golvet genom att dela huset i två områden, en dag och en natt, åtskilda av en lång korridor. Att sprida ett av sovrummen mellan det intilliggande badrummet och hallen kunde förstora båda och göra plats för en garderobsfront som ett omklädningsrum. Att förena vardagsrummet, matsalen och köket i samma område utvidgade gränserna för gästrummet och kurstoaletten och visuellt utökade interiören. I paletten med material och färger dominerar varma och naturliga toner och ytbehandlingar, såsom gråar och området jord, trä och sten. De flesta av möblerna var specialdesignade för att anpassa sig perfekt till utrymmena i huset och, viktigast av allt, till dess invånare.

www.adelacabre.com
Foton: Mireia Rodríguez

Du kanske också är intresserad:

- Ett golv med klassiskt trä

- En renoverad lägenhet för att få ljus

- Reformerad för att lyckas: den här lägenheten är varm och bekant

Annonsering - Fortsätt läsa under Nytt liv

Inredningsarkitekten Adela Cabré undertecknar reformen av denna 120 kvadratmeter stora lägenhet belägen på Gran Vía de les Cortes Catalanes i Barcelona.

Mindre är mer

Ägarna, ett par utan barn, ville klara sig utan några rum för att få mer rymliga utrymmen.

Dag och natt

Projektet är uppdelat i två zoner: det på natten, där det finns ett stort sovrum med privat badrum och ett omklädningsrum-studie, och dagområdet, där vardagsrummet med ett integrerat kök finns.

material

Stressar särskilt ek, med en klar nyans.

Riv ner hinder

Genom att ta bort en vägg från korridoren som kommunicerar med rummet, var korridoren visuellt integrerad och fluiditeten mellan utrymmen gynnades.

division

Utsikt över vardagsrummet-köket med differentierade utrymmen tack vare en halvhöjd vägg.

Svartvitt

I köket valde de vita färdiga möbler och en magnetiserad svart vägg.

Matsal

Med träbord och stolar.

Rymden tagit fördel av

En fördjupning användes för att skapa en bokhylla bredvid matsalen.

Hylla detalj Svart är svart

Väggen var målad svart, vilket gav djup och personlighet till rymden.

nexus

En lång korridor förbinder området dag och natt.

Skjutdörr mellan badrum och omklädningsrum

Badrummet till vänster har en stor skjutdörr som får den att smälta samman med omklädningsrummet. Bakom den vita dörren hittar vi toalettområdet.

Få utrymme

Ett av sovrummen togs bort och dess utrymme fördelades mellan badrummet och korridoren, för att kunna installera garderober och skapa ett klädområde.

som

Skåpen var specialdesignade och utnyttjade utrymmet fullt ut.

bad

Med trämöbler och stenhäll.

sovrum

Den har ett förrum som fungerar som omklädningsrum och studie.

visningar

Från sovrummet kan du se Tibidabo och från vardagsrummet, Montjüic.

Servicetoalett

En rund rund svart porslinsplatta valdes för att ge kontrast.

Före och efter

Planer före och efter golvreformen.