Tips

En ljus takvåning på 68 m²

En ljus takvåning på 68 m²

Dess slående arkitektur är huvudattraktionen på vinden, belägen i Santiago de Compostela. före av hans rehabilitering, byggnaden var ett gammalt mejeri beläget på gården El Espino, en egendom från det tidiga 1900-talet. den arkitekten Víctor Pérez Cotelo tog hand om förvandla det till ett hus med lägenheter, ett utmärkt verk som 2003 fick honom Manuel de la Dehesa-priset för den sjunde biennalen av spansk arkitektur. Byggnadens läge, å ena sidan vid floden Sarela, och å andra sidan några minuter från Plaza del Obradoiro, gör att du kan njuta av en miljö med gröna områden i hjärtat av staden med utsikt över katedralen i Santiago de Compostela . Blant alla golven erbjöd vinden en speciell charm med lutande tak som stöds av en oklanderlig konstruktion av synliga balkar. Dessutom ersatte arkitekten mycket av väggarna med golv till tak fönster för att underlätta passagen av naturligt ljus, en knapp och dyrbar vara i det galiciska klimatet.

Ägaren anförde dekorationen till interiörarkitekt Esteban, från Mix Decor-butiken. Tanken var att ge den maximala känslan av rymlighet på 68 m2. Distributionen bidrog till att uppnå detta mål sedan vinden Den har bara två oberoende rum: sovrummet och badrummet. Resten var tänkt som ett stort öppet område där vardagsrum, matsal och kök delar samma utrymme. Beläggningarna var också nyckeln till att öka känslan av kontinuitet: golvet var belagt med ekplattor och väggarna var målade vita, samma som taket, så att hans lutning inte överväldigade miljön.

Vid inredningen av golvet prioriterade interiörarkitekturen arkitekturen framför möblerna. De största möblerna, till exempel bokhyllor eller inbyggda garderober, Vita valdes att gå obemärkt.

Resten av bitarna valdes i aktuell stil och med ljusa linjer som inte minskade framträdandet av strukturelementen. Det mest relevanta exemplet är matsalsstolarna som med sin transparenta design inte laddar utrymmet eller förhindrar utsikt över landskapet. Komplementen - det finns målningar av Sergio Casas, kubbiblioteket som föregår sovrummet eller Murano-ljuskronan i matsalen- lägg till personlighet till ett original- och karaktärshus.

Reklam - Fortsätt läsa nedan Vardagsrum, matsal och kök

Vardagsrummet, matsalen och köket delar samma rymliga och öppna utrymme. Denna fördelning gynnas av husets arkitektoniska egenskaper. Taket, med gavlar och med synliga balkar, målades vitt för att multiplicera den naturliga ljusstyrkan. De Mix Decor: soffa, soffbord, matta och taklampa från Murano-glas. Filt från Habitat.

Exponerade balkar

Dekorets huvudmål var att lyfta fram golvets arkitektoniska särdrag. Därför valdes lätta möbler, till exempel Kartells transparenta stolar (i Mix Decoration). Bild, av Sergio Casas.

Huset ligger på vinden

av en byggnad designad av arkitekten Víctor Pérez Cotelo. 2003 vann fastigheten Manuel de la Dehesa-priset vid den sjunde biennalen av spansk arkitektur.

På partitionen som skiljer vardagsrummet från sovrummet,

ett modulbibliotek i samma färg som väggen placerades. Dess design, en sammansättning av hyllor som endast stängs av en sida, är mycket dynamisk. Rafemar Bokhandel, till salu i Mix Decoration.

Stora fönster

Det urbana landskapet är integrerat i det inre genom fönstren. Dessa var utrustade med justerbara lameller av metallspalter som gör det möjligt att sila ljuset och garantera integritet; när de öppnar tillåter de dig att njuta av utsikten. Fåtölj i metallgaller (165 x i mixdekoration).

Fönstren

På fasaden sticker de breda golv-till-tak-fönstren ut, byter ut väggarna och underlättar passering av det svaga ljuset i norr.

Integrerat kök

Köket var möblerat med låga vita skåp så att det bättre integrerades i vardagsrummet. Väggen var skyddad från fläckar med en härdad glasfront. Möbler, från Siematic.

Sovrum

Sovrummet och badrummet är de enda rummen som blev oberoende. När det gäller sovrummet steg inte väggarna upp till taket för att inte dölja takets utsatta balkar, en av vindens huvudattraktioner. Bibliotek med kuber och lampa, blandningsdekoration.

Takfönster

I sovrummet placerades sängen under ett takfönster. Även om taket lutar, förhindrar den vita färgen som det belades med att miljön blir överväldigande. Underkläder, från Habitat. Modiss signaturlampor, till salu i Mix Decoration.

Få utrymme

Bakslaget bakom dörren utnyttjades med en bokhylla gjord när den sträcker sig till garderoben.

Badrummet

Det var belagt med plattor som härmar gresite. Handfat som flög tilläts fixas under två hyllor för att lagra handdukar. Tvättställ, av Vetroarredo. Kranar, från Grohe. Meridien toalett, Roca.

Plan och idéer

Ljuset, den absoluta huvudpersonen i detta golv, reflekteras tack vare de ljusa tonerna som dominerar i dekorationen. Om du gillar det kan du prova dessa från Titanlux: elfenben 528, vanilj 527 och grå 504.