Andra

En diaphanous och ljus duplex

En diaphanous och ljus duplex

Innan reformen, detta Barcelona duplex Det såg mindre ut. Anledningen var dess fragmenterade distribution, baserad på smala rum som förhindrade att uppskatta det verkliga området - mycket brett - av huset. Ägarna beställde en omfattande reform till Fondarius arkitekturteam. Verken fokuserade på att ta bort alla onödiga väggar att skapa på bottenvåningen ett öppet utrymme som kommer att integrera vardagsrummet, matsalen, köket och ett lekrum för barnen. Utan dörrar eller partitioner gav denna nya distribution en radikal vändning till duplexen som plötsligt avslöjade en stor yta med en loftestetik som väcker industrin i New York. Avlägsnandet av väggar gav emellertid vissa svårigheter.

Både i vardagsrummet och i köket fann arkitekterna bärande väggar omöjliga att eliminera på grund av konstruktiva säkerhetsproblem. Lösningen var hålla pelare och partitioner av halva kroppen som i sin tur integrerades i projektet som element med en dekorativ funktion. Således tjänade metallpelaren för att avgränsa hallens hall.

Om alla miljöer där familjen har gemensamt liv koncentrerades på bottenvåningen, var övervåningen reserverad för sovrummen. Men både på det ena och det andra måste Fondarius Architecture-teamet möta ett nytt problem: duplexen hade tre terrasser vars höjd var över marknivån inuti huset. För att lösa det tog de sig till en stenbänk i San Vicente, som stegar åtkomst till utsidan och, i förbigående, fungerar som en mångsidig hjälpyta som används både som säte och som en hylla. När alla konstruktionsaspekter hade lösts anpassades dekorationen till den nya loftluften som uppnåtts i huset. Designstycken, i rätt proportion, bidrar till att hålla miljöerna tydliga med en minimal estetisk.

Reklam - Fortsätt läsa nedan Ett rum med chill out spirit

Skillnaden mellan vardagsrummet och terrasserna räddades med en stenbänk täckt med kuddar, som används som hjälpstol när vänner kommer hem. Soffan var en L-formad modell som separerades för att uppdatera den. Kuddar: randig, B & B, vit, Filocolore och geometrisk, Gra. Pouf från Woodnotes. Filt från Filocolore. Mattor, av Francisco Cumellas. Blommor och ljus, från Sia.

Loft-estetik

Under renoveringen revs partitionerna och exponerade balkar i taket och metallpelare som ger en viss industriluft till huset. Precis avgränsar en pelare hallens hall, dekorerad med ett kappställ, en matta och skåp från golv till tak integrerade i väggen. Mattor, av Francisco Cumellas. Coat rack och entrébox, från DBarcelona.

Strukturerad pouf

Mjukt vid beröring, dess imiterade hårfinish ger en känsla av värme till miljön. Det säljs i Filocolore, mäter 24 x 44 cm och kostar 52 €.

En lounge att njuta av

Varje detalj inbjuder dig att koppla av i vardagsrummet: läslampor, lådan med favoritmagasinerna ... Även träpallarna som fungerar som soffbord kan flyttas fritt för att anpassa sittplatsen till alla aktiviteter. Pallar, från Cubiña. In The Club-målningen är från DBarcelona.

Dekorativa detaljer i vardagsrummet

Of the Immaculate Conception: magasinställ och ljusstakar. Lampor, av Luzio.

Vardagsrum

Taket, i olika höjder och med olika material, blir aktiva element i dekorationen. I vissa delar av huset installerades falska tak för att hysa luftkonditionering och andra anläggningar. Golvet var täckt med en industriell parkett som accentuerar känslan av kontinuitet mellan de olika miljöerna.

Design matsal

Matsalen var dekorerad med utvalda stycken design. Kombinationen av svart och vit färg gynnar en teatereffekt som mjukas med mattans värme, med långt hår. Mesa, av Park Mobel. Stolar förvärvade i DBarcelona. Mattor, från Francisco Cumellas. Skänk, av La Favorita. Målningen är ett verk av Laurence, förvärvat i The Immaculate Conception.

Öppna utrymmen

Husets ursprungliga distribution, fragmenterad och med många små rum, ersattes av en stor öppen plats där miljöerna följer varandra utan väggar som gör dem oberoende. Resultatet? Huset verkar ännu rymligare och det finns både visuell och verklig kommunikation, som låter dig veta vad varje familjemedlem gör även om de befinner sig i olika delar av huset. Mattor, av Fancisco Cumellas. Den vita puffen är från Filocolore.

Kök med kontor

Kök med kontor Eftersom det var öppet för resten av huset utformade Fondarius Architecture-teamet möblerna med diskreta fronter, som harmoniserades med dekor av matsalen och vardagsrummet. Tillverkade i vitlackerad DM och med naglar istället för handtag, kombinerades de med en brun bänkskiva. Bänkskiva från företaget Silestone. Ugn med mikrovågsugn och kaffebryggare, från Miele.

Ett funktionellt kök med frukostbar

Pelaren som av säkerhetsskäl inte kunde tas bort användes som ett stöd för en halvö som innehåller keramikhällen, en grill och en snabbmatbar. Kontoret var organiserat på andra sidan av pelaren. Pallar, av Superstudio. Bell, från Pando. I matsalen på tidningen: bord, av La Favorita och metallstolar i DBarcelona.

Sovrum

Vit dominerar sovrummet och skapar en avkopplande atmosfär som uppmuntrar sömn. I korridoren förkortar de cirkulära mattorna visuellt längden på detta passagerarea och markerar vägen till badrummet. Sängkläder och kuddar, från Filocolore. Lampa av Luzio. I hallen, mattor, från Ikea och ordförande i DBarcelona.

Mycket varmt badrum

Badrummet är klädda i varma toner. Mattor, från Ikea. Tvättställ, från Roca.

Husplan och idéer

- I vardagsrummet slutar det falska taket, förutom att bostäder anläggningarna, några centimeter från väggen, ett miniutrymme som är tillräckligt för att dölja lådorna och gardinstallarna och persiennerna.
- Undertrycket av partitionerna tillåter en vätskecirkulation i hela huset och förmedlar en känsla av djup. Dessutom sätter inget hinder, vare sig det är verkligt eller visuellt, en broms på ljusets passage från terrasserna.
- Dekorationen, baserad på utvalda stycken och design, uppnår tydliga miljöer med en sofistikerad och elegant luft.


Video: LED Seven Star (Oktober 2021).