Information

En vit och okonventionell minilägenhet

En vit och okonventionell minilägenhet

Anders Bergstedt

Kära läsare:

Innan du går in i tegel- och stenfasaden, klättra i trätrapparna och korsa dörren till den här lägenheten ligger en kort promenad från Skasen Kronan-fästningen, en av de mest turistiska platserna i Göteborg, Vi rekommenderar att man lämnar bakom alla konventioner om bostäder, eftersom livsmiljön vi besöker idag inte är som de andra. Det är inte för att hålla intakt charmen från det förflutna, det har alla bekvämligheter i nutiden. eftersom, även om den inte har många kvadratmeter (44 för att vara mer exakt), är den inte liten och lagringsutrymmet saknas. Eftersom dess två rum har plats för flera aktiviteter.

Byggnaden byggdes av arkitekten Hans Hedlund 1899 för att rymma järnvägsarbetarnas familjer. I årtionden genomförde dess invånare reformer för att anpassa sina hem till den nya utvecklingen, men utan att göra stora ändringar av deras fysiognomi, som fick den till en historisk byggnad 2005, med det följaktligen rättsliga skyddet.

När vi kommer in i denna lägenhet (finns att köpa eller hyra genom Alvhem byrån) hittar vi en hall med en stor inbyggd garderob och framför ett komplett badrum. Till höger får vi ett rum med ett stort fönster och originallister på taket som har förberetts för användning som vardagsrum under dagen och som ett sovrum på natten, med ett arbetshörn och ett läshörne. När vi lämnar ser vi köket på andra sidan huset med ett stort bord med bänk redo att träffa vänner eller familj. De vita dörrarna i detta rum döljer apparaterna och ett stort skafferi med mycket lagringskapacitet. TAllt i detta hem har tänkts vara millimeter för att optimera utrymmen och skapa multifunktionella rum som anpassar sig till den dagliga dagen och efter deras ägares behov.

www.alvhem.com
Styling: Pernilla Algede / House of Beatniks
Foton: Anders Bergstedt

Reklam - Fortsätt läsa under Pass, det är öppet Anders Bergstedt

Vi besökte en lägenhet på 44 kvadratmeter i en byggnad som byggdes 1899 i Göteborg.

Dag och natt

Detta rum har dekorerats för att utföra funktionerna i vardagsrum och sovrum.

Mycket stil

Små detaljer, som en stor rund spegel eller en tapet, lyckas göra utrymmet elegant utan att ladda upp det.

Ha allt klart

Golvets ljusa trä lyckas ge rummet värme och ljusstyrka.

Tänk på det förflutna

De ursprungliga elementen från 1899, såsom lister och takmedaljer, har bevarats.

Gå till ljuset

Lägenheten har två stora fönster med utsikt över gatan.

I luften

Vita möbler och minimalistisk stil i vardagsrummet.

Gör mycket med lite

Även om det finns få dekorativa detaljer, har hans stil lyckats ge dem närvaro i miljön.

Arbete och glädje

På andra sidan rummet, två hörn: ett för läsning och ett för studier.

Av bok

En bekväm fåtölj och en golvlampa har lyckats skapa det perfekta läshörnet.

Kontrollerad

Rutig tapet är en klassisk Sandberg-modell.

Arbetsplats

Arbetshörn med hyllsystem som fungerar som ett bord och en hög pall i industriell stil.

Kunskap sker

Med hyllorna löses problemet med typisk lagring av arbetsytorna och en studieyta tillhandahålls.

Framifrån

Från vardagsrummet och sovrummet, utsikt över hallen (första) och köks-matsalen (i bakgrunden).

Multifunktionsutrymmen

Genom att fördela varje rum för mer än en användning har de lyckats multiplicera möjligheterna för denna lilla lägenhet.

tillträde

I distributören hittar vi badrumsdörren och lagringsutrymmet.

Att hänga upp

Även om det finns en mycket stor garderob, har en kappställ placerats för att lämna rocken.

Stor kapacitet

Ingångsskåpet, med gott om lagringsutrymme.

Håll dig tom

White lyckas förena alla utrymmen och ge ljus.

kök

På andra sidan golvet, köket med en office Av stora proportioner fungerar det som en matsal och ett mötesplats.

Trevligt för alla ljus

För att ha ett stödljus när du arbetar på bänkskivan har två justerbara lampor placerats på väggen.

Nästa stopp ...

Den vita tunnelbanakakel verkar aldrig gå ur stil. Detta kök är ett bevis på det.

Fullt kök

Köket är ordnat i L-form och är fullt utrustat.

detaljer

Varje detalj har tagits hand om så att den ligger inom byggnadens ursprungliga stil. Till och med svarta bakelitväxlar.

Mellan spisar

Detalj av matlagningsområdet och bänkskivan för vit marmor.

Vad han hade, behöll han

Bredvid bänkytan, ett gammalt vitt skåp.

Mötesplats

Husets liv är i köket. Och med en matplats som denna, ännu mer.

Bankattack

Som sittplats, en stor träbänk med kuddar som säkerställer att bordsskivorna förlängs.

Minimal konst

Dekorera kökskontorområdet, två svartvita fotografier.

Ät med utsikt

Kök-matsalen har ett stort fönster med välvda ramar.

Escondida

De vita köksdörrarna håller hemligheter bakom sig.

En bra tull samling

Som detta skafferi med stora proportioner fönster.

paneler

Efter en annan vit dörr hittade vi kylskåpet.

Vitt på vitt

Detalj av dörrarna och panelerna i köket. Alla tomma.

bad

Vi hittade ett komplett badrum som ingångsfördelaren.

Litet badrum

Duschbrickan har undvikits för att optimera utrymmet.

Utanför livet

Byggnaden har flera utomhusområden för samhällsbruk.

Ren fasad

Tegel- och stenfasaden i arkitekten Hans Hedlunds byggnad byggdes 1899 för att hysa hem för järnvägsarbetarnas familjer.

Ha en bra växt

Golvplan på 44 kvadratmeter.